Home > Reconnective Healing

Reconnective Healing

Wat is Reconnective Healing?

Reconnective Healing is een alternatieve geneeswijze en geschikt voor iedereen. Het is een universele healingsenergie en kan worden gebruikt bij de behandeling van klachten op fysiek, emotioneel, spiritueel of elk ander niveau. Ook i.g.v. ernstige ziekten en pijn kan Reconnective Healing een aanzienlijke verlichting, verbetering of zelfs genezing geven. Hoe en wat voor healing er precies plaatsvindt verschilt per individu. Lees op deze pagina de wetenschap achter reconnective healing.

Een Reconnective Healing sessie duurt meestal 45-60 minuten. Tijdens een healing sessie lig je ontspannen en met je ogen dicht op de behandeltafel. Tijdens een sessie is er geen fysiek contact en ga ik  “bijzondere” energiepunten in het energieveld rond je lichaam op zoeken. Met de gevonden energiepunten wordt gedurende de healing sessie gewerkt.

Hoe ervaar je een Reconnective Healing?

De Reconnective Healing energie voelt heel zacht en subtiel maar de energie raakt ‘jouw wezen’ in al zijn aspecten. Daardoor is het enorm krachtig en kunnen er ontzettend mooie dingen op allerlei gebied  gebeuren. Veel mensen beschrijven de healing als een toestand van zeer diepe ontspanning en enorme rust of als een trance toestand waarbij je heel dicht bij je Zelf bent. En dat beschrijft ook precies wat het is, je wordt herverbonden met je Zelf (reconnective = herverbindend), het is ‘een staat van zijn’. In deze herverbonden toestand kan op elk mogelijk vlak healing ontstaan en kan je heel verschillende ervaringen hebben:

  • Inzicht in de dingen die goed voor je zijn
  • Het kunnen bekijken en loslaten van emoties en angsten zonder dat je ‘er doorheen moet’, je hoeft het alleen maar te bekijken en daarna los te laten.
  • Heel veel en snel opeenvolgende ‘beelden’ of gedachten waar kennelijk iets mee moet gebeuren. Soms is het direct duidelijk wat die beelden betekenen soms komt dat pas later in de loop der dagen en weken.
  • Het helen van lichamelijke klachten
    Het gevoel opgetild te worden of te zweven in de ruimte
  • Golven van warme of juist koude energie door het lichaam voelen gaan.
  • Het gevoel alsof energiebanen worden geopend.
  • Je lichaam kan reageren door onder andere oog-, hoofd-, hand- of been bewegingen
  • Kleuren, geuren, geluiden en beelden waarnemen

Hoe je de healing precies ervaart verschilt van persoon tot persoon en sommige mensen voelen bijna niets. Dat wil niet zeggen dat ‘het dan niet werkt’, de energie doet zijn werk, ook als je het niet bewust ervaart (soms wordt je je er pas later van bewust).

Na de healing

Een healing zorgt voor herstel van ‘de balans’ in jezelf. Afhankelijk van de mate waarin de balans is verstoord is meer of minder tijd nodig om de balans weer te kunnen herstellen. De Reconnective Healing energie stopt niet op het moment dat de healing sessie is beëindigd, de energie kan nog dagen of zelfs weken doorwerken. Healing vind soms direct plaats tijdens de eerste sessie, maar soms kan het wat langer duren. De ervaring leert dat één tot drie heling sessies voldoende zijn maar je zult zelf aanvoelen hoeveel sessies je nodig hebt. Bij Reconnective Healing heb je geen periodieke ‘onderhouds behandeling’ nodig, de healing is blijvend!

Als je geluk hebt zal de healing komen in de vorm waarop je had gehoopt. Maar als je echt geluk in een vorm die het universum speciaal voor jou in gedachten had
hebt, zal jouw healing komen in een vorm die je niet eens had gedroomd.

Eric Pearl

Founder Reconnective Healing